Bemutatkozás

A Pregnasens tesztek gyártója a budapesti székhelyű Csillagszem Bt., amely magyar magánszemélyek tulajdonában lévő kisvállalkozás, 1997-ben alapítottuk.

A vállalkozás fő tevékenysége 2002 óta műszaki kutatás-fejlesztés, ezen belül diagnosztikai gyorstesztek fejlesztése és gyártása. Biatorbágyi telephelyünkön található a tesztek fejlesztésére és gyártására szolgáló laboratórium.

Melléktevékenységként műszaki fordítói tevékenységet is vállalunk, biotechnológiai, kémiai, biokémiai, orvosi területen.

Fő termékünk jelenleg a Pregnasens terhességi gyorsteszt, amely 2004 óta van folyamatosan forgalomban. Ismereteink szerint az egyetlen olyan terhességi teszt, ami teljes mértékben hazai fejlesztésű és gyártású. A klinikai vizsgálatokat Magyarországon (Debreceni Egyetem, DEOEC, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, és Semmelweis Egyetem, Kútvölgyi Klinikai Tömb), a minőségi tanúsítványt az EMKI (régebben ORKI, azonosítója: 1011) adja ki. A Pregnasens terhességi teszt gyógyszertárakban kapható, országosan ismert termék.

2004-2006-ban fejlesztési tevékenységünket a Magyar Köztársaság és az Európai Unió is támogatta (GVOP-3.3.1.-2004-04-0071/3.0). A támogatás keretében kábítószerteszteket (amfetamin, barbiturátok, benzodiazepin, kokain, metamfetamin, opiátok, fenciklidin, triciklusos antidepresszáns, marijuana, ecstasy) és a membrán-alapú gyorstesztek gyártására szolgáló technológiát fejlesztettünk.

Szívesen vennénk gyógyszertárlátogatók közreműködését elsősorban a Pregnasens terhességi teszt, és más termékek terjesztéséhez, forgalmazásához belföldön és külföldön egyaránt.

Terveink között szerepel olyan cél-anyagok kimutatására szolgáló, immunológiai elven működő diagnosztikai termékek kifejlesztése (ELISA, membrán-gyorstesztek), amelyekre ilyen módszer még nem áll rendelkezésre. Társulnánk EU és hazai projektekhez is pályázati támogatásokért.

.